Sunday, 26 January 2014 19:26

Noutati in Liga Mol sezonul 2014/2015

Written by
Rate this item
(0 votes)

Comunicat de presa remis astazi 26-01-2014 de catre conducerea Corona Brasov, in urma sedintei Ligii:

 

"Oficialii echipei Corona Wolves Brasov, respectiv Emilian Cernica si Olti Zoltan Pasca au participat la sedinta Ligii Mol, care s-a desfasurat în Ungaria, la Budapesta. Cu acest prilej, au fost abordate diferite aspecte, legate de actualul si viitorul sezon al Ligii Mol. Daca unele discutii au fost preliminare, consultative, urmând sa se ia deciziile finale la viitoarele sedinte, alte aspecte au fost definitivate. La acest capitol, notam decizia de marire a numarului de echipe, din sezonul viitor. Astfel, se stie ca editia 2014-2015 a competitiei, va cuprinde cel putin opt echipe, prin cooptarea formatiei maghiare Debrecen. S-a discutat si varianta extinderii hartii Ligii Mol spre nord, respectiv spre Polonia (Cracovia ar fi o potentiala echipa), însa deocamdata nu se stie nimic concret despre acest lucru.
În varianta sezonului viitor cu opt echipe, au fost discutate si posibile variante de desfasurare a competitiei. O varianta pentru sezonul regulat ar fi mentinerea actualului sistem, respectiv, patru meciuri acasa si patru în deplasare, ceea ce ar însemna 56 de meciuri, pentru fiecare echipa. Propunerea oficialilor brasoveni a fost ,,trei meciuri acasa si trei meciuri în deplasare”, respectiv, 42 de meciuri, pentru fiecare echipa. Concomitent, oficialii brasoveni au propus si modificarea play-off-ului, care sa cuprinda, eventual, mai multe echipe, fata de actuala varianta, cu 4 formatii. Acest aspect va fi discutat si parafat, la viitoarea întâlnire. Un aspect batut în cuie la sedinta Ligii Mol a fost mentinerea actualei prevederi regulamentare, legate de numarul de jucatori înscrisi pe foaia de joc, respectiv 13 jucatori si doi portari, pentru fiecare echipa. La capitolul ,,jucatori” au fost discutate aspecte legate de numarul maxim de jucatori ai unei echipe, într-un sezon, dorindu-se limitarea acestuia, pentru a înlatura inechitatile remarcate în acest sezon, în care Nove Zamky a rulat foarte multi jucatori. În ceea ce priveste numarul ,,stranierilor”, oficialii de la Corona Wolves au propus marirea numarului acestora de la 5 la 6, însa decizia finala va fi luata ulterior.
Se pare ca sezonul viitor al Ligii Mol va începe mai târziu, respectiv în 19 septembrie. Cererile de înscriere pentru viitoarea editie se pot trimite pâna în 28 februarie 2014.
S-a decis, de asemenea, ca arbitrii care vor oficia în sezonul viitor, inclusiv cei din România, sa participe la un training în Ungaria, în perioada 8-9 august 2014."

Read 1799 times